luni, 22 februarie 2010

Traian Basescu l-a vizitat la spital pe Cristian Paturca

Se intreaba unii de ce l-am votat pe Traian Basescu.
Iata un motiv:

Presedintele Traian Basescu l-a vizitat la spital, sambata, pe cantautorul Cristian Paturca, alaturi de care a stat aproape o ora, a declarat, pentru Agerpres, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries. Paturca se afla internat la Spitalul 'Victor Babes' din Capitala, suferind de o afectiune cronica.

Cristi Paturca: "Am ajuns un boschetar!"Uitat de cei pe care i-a ajutat prin cantecele sale, bolnav, singur si falit, cantaretul Cristi Paturca, fostul „idol al Pietei Universitatii”, povesteste in Evenimentul Zilei "cat de naiv a fost". La 25 de ani, copilul teribil al Pietei Universitatii - km 0 al zonei libere de comunism - canta inversunat impotriva sistemului condus de Iliescu. Astazi are 45 de ani, o boala de plamani care-l tine mereu prin sanatorii si un ficat amenintat de o ciroza. Nu a primit nici acum certificatul de revolutionar, iar in urma cu doi ani a fost evacuat din casa.

Nu-mi amintesc de Iliescu sau Constatinescu sa fi facut un asemenea gest.
O ora din timpul presedintelui insemna ceva.
Un gest simplu.

A fost o dată ca-n poveşti
A fost în România,
O mare gaşcă de golani,
Ce-au alungat sclavia.
Noi nu ne-am confundat nicicând Cu „oamenii de bine”,
Numiţi şi neocomunişti
Cu fără de ruşine.
IMNUL GOLANILOR

2 comentarii:

  1. Povestea asta îmi aduce aminte de o altă dramă a unui alt cantautor, ce-a pus umărul la schimbarea unui regim fiind apoi lăsat să moară cu nepăsare şi indiferenţă chiar de cei pentru care luptase - ţărănisto - liberalii anilor 97 - 2000. Vali Sterian a fost arestat şi băgat la bulău, pentru că lovise un autobuz în timp ce conducea băut pe Magheru. Constantinescu, omul căruia Sterian îi deschidea mitingurile electorale şi adunările publice, nu a mişcat nici un deget. Omul cu chitara s-a stins repede, în tăcere, răpus de o pneumonie contactată în zeghe. Probabil că ultimul său vers şoptit a fost "S-a votat Codul Penal", iar ultimul gând s-a îndreptat către ucigaşii de copii ce nu aveau să fie judecaţi nici măcar 13 ani mai târziu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa sunt astia.
    Odata ce si-au atins scopul uita de tot si de toti.
    Aerul e altfel acolo sus.
    Nu stiu daca a fost un gest premeditat sau asa a simtit Bsasescu dar m-a surprins placut.
    Sper ca o sa dea drumul si la dosare si o sa aflam adevarul despre revolutie, adica despre lovitura de stat
    Trista povestea lui Vali Sterian.
    O uitasem.
    Curios cum uita oamnenii....

    RăspundețiȘtergere