sâmbătă, 8 ianuarie 2011

China: Ziaristii fara experienta nu au voie sa scrie pe teme financiare

"...Ziaristii fara calificarea adecvata sau "fara experienta" nu vor putea informa despre pietele bursiere si futures, potrivit unei noi reglementari din China care va intra in vigoare la 1 februarie.Aceasta noua reglementare, elaborata de Comisia de reglementare a valorilor din China, prevede indeplinirea anumitor conditii in cazul ziaristilor care doresc sa scrie comentarii sau analize despre pietele bursiere si futures, potrivit unui comunicat al Administratiei generale a presei si publicatiilor. Comunicatul, citat de agentia de presa Xinhua, semnaleaza ca ziaristii "calificati" trebuie sa fi lucrat timp de cel putin doi ani in organizatii care au legatura cu aceste piete. Aceste masuri vizeaza "protejarea intereselor investitorilor si cetatenilor". In plus, se cere ziarelor nationale si altor publicatii sa fie precaute cu redactarea informatiilor din sector"'care ar putea dauna stabilitatii pietei....".

In sfarsit o stire buna despre China. De unde ma obisnuisem numai cu vesti de genul 'ziaristul x a fost arestat, google a fost interzis, x a fost condamnat la moarte...etc uite ca apare acesta stire. Mi se pare o idee foarte buna care ar merge aplicata si la noi. Prea isi dau cu parerea toti diletantii si impotentii despre economie, cursul de schimb, bursa si altele. Televiziunile ii gazduiesc la ore de maxima audienta si creeaza confuzie in randul populatiei.
Nu e normal ca sub titulatura de ziarist sa iti permiti sa emiti tot felul de judecati economice cand tu nu stii formula de calcul a dobanzii compuse fara de care nu treci in anul doi de facultate.
De exemplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu