vineri, 25 iunie 2010

Cand cocorii nu se duc la culcare

Mlastina in care ne traim zilele nu miroase alfel azi. Aceeasi putoare insoportabila se simte in aerul baltii, aceleasi cadavre putrezite inconjurate de alge plutesc in liniste. Broastele sunt fericite. De ce n-ar fi ? E o zi ca oricare alta, parca putin mai inorata de dimineata. Cocorii dau obisnuitul ocol al baltii in cautarea prazii. Din malul adanc al apei rasar periodic serpii de apa, fapturi ciudate si tacute. Pestii parca nici nu conteaza in economia generala a baltii. Nu au nimic de spus, foarte rar cate unul mai sare peste luciul apei. In liniste. Vor doar sa fie lasati in pace sa fure planctonul apei, sa traiasca bine.
Peste toti domneste broasca testoasa, a carei carapace tare ca piatra o face stapana baltii. Toata suflarea baltii o banuieste de toate relele intamplate la trecerea fiecarei zile. Nu poate sa ploua putin afara ca broastele, pestii, serpii o considera vinovata de acest fenomen neplacut. Mai mult, ieri a fost un intreg scandal legat de fulgerul care a lovit apa ucigand vreo trei sute de locuitori nevinovati. Daca n-ar avea carapacea asta broastele ar putea sa-si puna in fruntea baltii propriul reprezentant, broscoiul roz cu ochi albasti. E clar pentru toate broastele baltii ca, el, broscoiul roz trebuie sa conduca balta. A fost un semn inca de cand s-a nascut roz si nu verde ca toate brostele obisnuite. Si cand ochii albastii s-au conturat a fost o revelatie, el e. Noi avem ochii negri el albasti, ca cerul de vara. Si au fost cat pe ce sa reusesca. Dupa o furtuna puternica testoasa a disparut pentru o noapte si toata suflarea baltii a crezut ca i-a parasit, ca pleaca din mlastina plina de atata raspundere. Adevarul este ca e greu sa lupti impotriva tuturor. Broscoiul roz s-a bucurat, a multumit tuturor.Pana si serpilor le-a multumit desi mai degraba i-ar fi omorat pe toti, pe loc. Cu pestii a fost mai greu. Astia astepatu cuminti multumiri, aprecieri si eventaul un post de vicepresedinte al baltii.
In mijlocul bucuriei, de nicaieri a aparut carapacea broastei testoase.Din ea si-a scos capul urat, lipsit de par si cu ochii aproape inchisi testoasa. Stupoare. In clipa urmatoarea broscoiului roz i-au trecut prin minte toate lucrurile pe care le-ar fi putut face ca stapan al baltii. A fost presdinte pentru o noapte. Miliardul de broaste a oracait. Serpii s-au ascuns in malul adanc. Pestii au plecat cu capul in jos si coada in sus.
Dintr-un motiv straniu sufletul imputit al baltii a rasuflat usurat. Avea si balta propria ei personalitate. Chiar asa sa fie condusa de raioasele astea de broaste..?
Nu s-a aflat unde si de ce a disparut testoasa. S-a banuit ca a fost o miscare strategica.
Doar testoasa e de vina pentru toate cate se intampla.
A fost doar inceputul unei lungi lupte pentru stapanirea baltii.
Cu orice pret, chiar daca-ar seca si ultima picatura si ar muri cu totii. Testoasa plesuva cu ochii cracanati trebuia sa plece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu