vineri, 11 iunie 2010

Sfarsitul nu-i aici

Desi se propovaduieste sfarsitul, dezastrul, foametea si moartea, am certitudinea ca sfarsitul nu-i aici.
Cineva spunea "Romania e o tara atat de norocoasa incat aproape ca nu are nevoie de politicieni"
Se pare ca desi dinspre Camera Deputatilor si Senat curg valuri de prostie si ipocrizie, Romania se incapataneaza sa reziste.
Un prost, un depuatat prost, spunea la un post de televiziune ca 'este cea mai grava criza din istoria Roamniei'.
Probabil ca pentru el 1907 este numarul de centimetri cubi de la motorul pe care tocmai si l-a achizitionat cu 20.000 de euro. Probabil ca ,"Descult" a lui Zaharia Stancu, este pentru prostii astia de politicieni o carte despre noua moda de primavara-vara, colectia designerului "Stancu Z-et".
Au fost vremuri cand mii de oameni mureau de foame in tara asta, cand se fierbea iarba de pe marginea drumului. Scaderea salariilor si pensiilor nu e atat degrava pe cat se arata in masmedia. Probabil ca pensionarii ar fi trebuit iertati. Prabil ca se puteau lua masuri mai bune dar realitatea e ca traim mult mai bine dacat ne permitem.
Si nu muncim aproape deloc, stau campurile nelucrate, cresc ciulinii de doi metri inaltime pe campurile nearate si noi ne plangem ca murim de foame.
Povestea lui Creanga inca e de actualitate.
"muieti-s posmagii ?"

Un comentariu:

  1. M-am "montat" de dimineaţă cu un "Imn al Golanilor" şi un "A,e,i,o,u" din repertoriul acelui Paţurcă pe care nu-l distrusese, încă, boemia dusă la rang de obsesie. Deh, m-am pregătit sufleteşte pentru comemorarea a 20 de ani de mineriade continue împotriva logicii şi a bunului simţ. Mi-am dezgropat chiar şi chitara, pentru câteva strofe din "Ploaia care va veni", după care am îmbrăcat în fugă morga de stradă şi am alergat către redacţie... Nu-i aici sfârşitul, ai dreptate, dar ne trezim, iată, în fiecare dimineaţă cu faţa niţel mai înspre cimitir şi, când ne uităm în urmă, vedem că suntem to mai puţini. Când vine ploaia, ca să ne spele de păcatul de a refuza sistemitic voluptatea ieşirii din Marele Mecanism?..

    RăspundețiȘtergere